Kaunis kukka

Kaunis kukka on pitkän improvisaation esiintymistekniikka, jossa yhdistyy näytelmällisiä sekä freeform-improvisaatiosta tuttuja elementtejä.

Kaunis kukka improvisaatioteatteri

Tekniikan kuvaus

Kaunis kukka koostuu kantakohtauksista (kuvan siniset neliöt) sekä terälehtien kohtauksista (värilliset ympyrät).

Tyypillisesti esitys alkaa kantakohtauksella, jossa on mukana kaksi tai kolme improvisoijaa. Loput improvisoijista seisovat esiintymisalueen reunoilla.

Kun kohtauksen tai kohtauksen ulkopuoliset improvisoijat inspiroituvat maailmasta ja tiedonjyvistä, joita kantakohtauksessa on luotu he voivat aloittaa terälehden kohtauksia.

Terälehtikohtausketjun jälkeen palataan kantakohtaukseen.

Esimerkki tekniikasta

Kantakohtauksessa saatettaisiin nähdä kaksi kaverusta Mikko ja Tero istuskelemassa sohvalla katselemassa televisiosta jalkapallo-ottelua.

Jos Mikko ja Tero muistelevat esimerkiksi häitä, saatettaisiin seuraavaksi nähdä muutama kohtaus jotka liittyvät kyseisiin häihin. Tämän jälkeen palataan kantakohtaukseen, jossa Mikko ja Tero jatkavat jutustelua sohvalla.

Terälehtien kohtauksissa saatetaan nähdä kyseiseisiä kantakohtauksien hahmoja, mutta toisaalta jonkin terälehden kohtauksissa saatettaisiin nähdä esimerkiksi, mitä jalkapallo-ottelussa häviöllä olevan joukkueen pukukopissa tapahtuu puoliajalla.