Improvisaatioteatteri Tampereella

Esityskalenteri

Esiintyvät improvisaatioteatterit Tampereella

Snorkkeli

Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli on yksi Suomen vanhimmista esiintyvistä improryhmistä.

Vuonna 1999 perustetun Snorkkelin esitysarsenaalissa on mm. pitkiä näytelmiä, sketsi-improa sekä musikaaleja.

Snorkkeli on yksi vastikään perustetun Suomen Improvisaatioteatterit ry:n perustajaryhmistä.

Improvisaatioteatteri Tampere

JadaJada

Tamperelaisen O’Connells -baarin kotinäyttämöltä ympäri Euroopan improfestivaaleja ponnistanut JadaJada on kansainvälinen, englanniksi esiintyvä improryhmä.

JadaJada on tullut tutuksi vauhdikkaista lyhyttekniikka-esityksistään sekä lukuisista amerikkalaistyylisistä long-form-esitysformaateistaan.

Improvisaatio Tampere

Heitto

Yksityisesti ja toisinaan julkisestikin keikkaileva Improvisaatioteatteri Heitto sai alkunsa vuonna 2015 Tampereen työväenopiston improkurssien jäljiltä.

Heitto on laaja improryhmä, jonka rivit vahvistuvat tasaisesti innokkaimmista Tampereen kurssitarjonnan läpikäyneistä harrastajista.

Improvisaatioteatteri Heitto

HarhaLiike

Tampereen Improvisaatioteatteriryhmä Harhaliike, tuttavien kesken Harhis, on teatterialan ammattilaisista ja harrastajista koostuva ryhmä.

Ahjolan kansalaisopiston improvisaatiokurssilta alkunsa saanut HarhaLiike esiintyi ensimmäisen kerran jo vuonna 2006. Nykyisin ryhmän voi nähdä niin yksityistilaisuuksissa kuin teattereidenkin lavoilla.

Korkeapaine

Korkeapaine on tamperelainen improvisaatioryhmä, joka koostuu nuorista teatterialan ammattilaisista ja kokeneista harrastajista, joilla on vuosien kokemus improvisaatioteatterin saralta.

Korkeapaine tekee improa monesta näkökulmasta – vaihdellen keveästä viihdeshowsta draamalliseen kokoillan näytelmään.

Impro Tampere

Virtaus

Improvisaatioryhmä Virtaus on Lempäälässä vuonna 2017 perustettu kokoonpano, joka heittäytyy, yllättää ja kuljettaa katsojat mennessään impron ilojen äärelle!

Virtauksen riveistä löytyy niin tuoreempia kuin kokeneempiakin improharrastajia. Keikkoja Virtaus heittää sekä julkisesti että yksityisesti ympäri Pirkanmaata.

Improvisaatio Lempäälä

Improvisaatiokurssit Tampereella

Ahjolan kansalaisopisto

Ahjolan kansalaisopisto järjestää vuosittain yli tuhat aikuisille suunnattua kurssia eri aihepiireistä. Improvisaatioteatterikursseja on Ahjolassa ollut tarjolla jo yli kymmenen vuoden ajan.

Laajenevassa kurssitarjonnassa on impron peruskursseja, jatkokursseja sekä esiintyviä ryhmiä. Kurssit alkavat pääsääntöisesti syyskuussa sekä tammikuussa.

Improvisaatiokurssi Tampere

Tampereen työväenopisto

Tampereen toinen iso aikuisopisto, kaupungin omistama Tampereen työväenopisto, on myös tarjonnut improvisaatioteatterikursseja jo useamman vuoden ajan. Improa löytyy alkeis-, jatko ja viikonloppukursseina.

Kuten Ahjola-opistossakin, myös työväenopistossa suurin osa kursseista on Improvisaatioteatteri Snorkkelin jäsenten ohjaamia.

Improvisaatioteatteri Tampereen Työväenopisto

Finland Improv ry

Finland improv ry tuottaa Tampereella englanninkielistä improtarjontaa mm. kurssien, työpajojen ja festivaalien merkeissä.

Firy on ollut myös järjestävä taho legendaaristen Finland International Improv Festival -tapahtumien taustalla.

Finland improv ry logo

YesFinland

Amerikkalaissyntyinen Trent Pancy perusti ImprovAcademyn vuonna 2011, hänen muutettuaan Tampereelle. Vuonna 2018 YesFinlandiksi muuttunut opinahjo on kasvanut yhdeksi Suomen vaikutusvaltaisimmista impro-opistoista.

YesFinlandilla alkaa kursseja läpi vuoden. Opetusta on sekä suomeksi että englanniksi. 

YesFinland Tampere