Improvisaatioteatteri Helsingissä

Esityskalenteri

Esiintyvät improvisaatioteatterit Helsingissä

Stella Polaris

Stella Polaris on kenties Suomen tunnetuin ja melko varmasti pitkäikäisin improvisaatioteatteriryhmä.

Vuonna 1990 Keith Johnstonen oppien ja opetuksen pohjalta perustettu Stella Polaris tekee Helsingin keikkojensa lisäksi esityskiertueita ympäri Suomea.

Esitysten ohella Stella tuottaa säännöllisesti myös improvisaatiokursseja ja -koulutuksia.

Kolina

Lajinsa ensimmäiseksi ja alkuperäiseksi viihdeimproryhmäksi itsensä nimittänyt Kolina on noussut nopeasti yhdeksi Suomen suosituimmista improvisaatioteatteriryhmistä.

Kolinan tv-esiintymiset, Roope Salmisen medianäkyvyys ja ryhmän energiset esitykset ovat entisestään lisänneet vuonna 2007 perustetun Kolinan tunnettavuutta.

Improteatteri Helsinki

Impro Experience

Joka kuukausi uusi kattaus lahjakkaita esiintyjiä liittyy Kaisa Kokon ja Sara Palmerin seuraan. Edessä on monipuolinen ilta, jossa tarjoillaan mm. improvisoitua teatteria, musiikkia ja tarinankerrontaa.

Jokainen esitys tuo yhteen improvisoinnin supertähtiä eri aloilta ja tarjoaa yleisölle ainutlaatuisia kokemuksia.

Helsinki Improv Experience

Kipinäteatteri

Kipinäteatteri syntyi vuonna 2013 pääkaupunkiseutulaisten nuorten aikuisten palosta tehdä ja tutkia improvisaatiota. Nykyisin ryhmä keikkailee aktiivisesti niin yksityis- kuin klubikeikoillakin.

Improvisaatioryhmä Kipinäteatteri

Kallio, sakset, paperi

Kallio, sakset, paperi – kavereiden kesken KSP – on vuodesta 2012 yleisöään ilahduttanut helsinkiläinen improryhmä. Esityksissämme pääset pulahtamaan improvisoidun teatterin maailmaan niin kohtausten, laulujen kuin pidempien näytelmienkin muodossa.

Olemme myös ottaneet askeleen nykyaikaan yhdistämällä improesityksiin digiteknologiaa, jonka avulla yleisö pääsee vaikuttamaan juonen kulkuun mukavasti omilta istumapaikoiltaan käsin.

Kallio Sakset Paperi

Improvisaatiokurssit Helsingissä

Helsingin työväenopisto

Helsingin työväenopisto tarjoaa sekä improvisaation perus- että jatkokursseja, jotka alkavat pääsääntöisesti syyskuussa ja tammikuussa.

Työväenopiston käyttämässä Ilmonet-ilmoittautumispalvelussa on näkyvillä myös Espoon työväen- ja Vantaan aikuisopiston järjestämät improvisaatioteatterikurssit.

Improvisaatiokurssi Helsinki

Helsingin aikuisopisto

Myös Helsingin aikuisopisto järjestää säännöllisesti syksyisin ja vuodenvaihteessa alkavia improvisaatiokursseja.

Perus- ja jatkokurssien lisäksi aikuisopistossa on ollut tarjolla mm. pitkän improvisaation sekä Commedia dell’Arten -kursseja.

Suomen Impro-opisto

Suomen Impro-opisto on Helsinkiläinen improvisaatiokoulu, joka tarjoaa improvisaation, näyttelijäntyön ja ohjaamisen kursseja vasta-alkajista ammattilaisiin niin suomeksi kuin englanniksi.

Sekä asteittain etenevät kurssit että yksittäiset teemakurssit ja vierailevat opettajat takaavat tasokkaan, monipuolisen ja kiinnostavan opetuksen sekä mahdollistavat halukkaille myös pääsyn esiintymislavoille.

Suomen impro-opisto

Stella Polariksen kurssit

Omien esitystensä lisäksi, Helsinkiläinen improvisaatioryhmä Stella Polaris tuottaa myös improvisaatiokursseja ja -koulutuksia.

Stella Polariksen improvisatiokurssit