Beastie Rap

Beastie Rap on improvisaatioharjoitus sekä lyhyen improvisaation esiintymistekniikka, jossa kanavoidaan Beastie Boys hip-hop-yhtyeen kappaleiden energiaa.

Tekniikka lämmittelyleikkinä

  • Improvisoijat asettuvat rinkiin.
  • Valitaan jokin lyhyt sana, jota voisi olla helppo rimmata Esim. ”Talo”.
  • Yksi improvisoijista aloittaa astumalla ringin keskelle ja ”räppäämällä” lauseen/säkeen, mikä päättyy talo-sanaan. Esim. ”Preerian laella on pieni punainen… TALO!”
  • Mutta ringin keskihenkilö ei koskaan sano viimeistä sanaa, vaan sen sanovat piirissä olijat yhteen ääneen.
  • Ensimmäisen lauseen sanoja palaa rinkiin, minkä jälkeen kuka tahansa muu, kelle tulee mieleen sana ja lause, mikä rimmaa talo-sanan kanssa voi jatkaa leikkiä astumalla ringin keskelle ja sanomalla uuden lauseen. Esim. ”Huoneessa on todella pimeää, koska sieltä puuttuu… ”. Jälleen ringissä olijoiden on tarkoitus sanoa valo-sana yhteen ääneen.
  • Tätä jatketaan niin kauan, kun samasta riimiketjua pystytään jatkamaan.

Esiintymistekniikkana

Beastie Rap voi toimia lyhyenä esiintymistekniikkana monella eri tavalla. Yksinkertaisimmillaan improvisoijat voivat olla rivissä ja he sanovat biitin tahtiin rimmaavia säkeitä yleisön ehdotussanasta alkaen. Edelleen ”räppääjä” ei saa itse sanoa säkeen viimeistä sanaa vaan takarivin tulee yrittää sanoa se yhteen ääneen.

Lavalle voidaan myös muodostaa kaksi eri joukkuetta, jotka vuorotellen rimmaavat samaan sanaan. Se joukkue häviää, joka ensimmäisenä mokaa säkeen.